Backgammon, poker og skak

 

backgammon pokerBackgammon og andre spil. Backgammon er både et tilfældigheds- og et færdighedsspil - held og forstand er begge nødvendige. Spillet ligner derfor, på forskellig måde, 2 andre populære spil, nemlig poker og skak.

Backgammonforum.dk tillader sig at forudsætte, at du kender de internationalt anerkendte backgammonregler. Ellers kan du læse vores gennemgang i artiklen Regler.

Backgammon og poker

Umiddelbart minder online backgammon mest om et andet spil, der har nydt stor succes i de seneste år, nemlig poker. Tilfældighedsmomentet ved backgammon er i terningekastet, der bestemmer brikkernes placering, mens man ved poker spiller med blandede kort.

Ligesom backgammon har poker et afgørende element af færdighed. Det kan godt være, at nybegynderen og den erfarne spiller i teorien har lige stor chance for at vinde, hvis der kun spilles et enkelt parti.

Spiller man derimod 100 partier/hænder, vinder dygtigste spiller flertallet. Derfor har begge spil samme tiltrækning og spænding. Det nytter det at dygtiggøre sig - og så ved man alligevel aldrig, hvorvidt heldet pludselig ændrer alt.

Gus Hansen og backgammon    

I dag mener mange særdeles kompetente stemmer, at online backgammon vil blive ligeså stor succes som online poker.

Den verdenskendte danske pokerstjerne Gus Hansen har et godt øje til backgammon. Faktisk fik Gus Hansen selv sin debut i den professionelle spilleverden med backgammon.

Og ifølge Gus Hansen er spillet: "ved at få fodfæste igen blandt spillere og gamblere." (Berlingske Tidende, 30. august 2008).

gus lylloff gammonGus og Sander Lylloff

Sander Lylloff er en anden skarphjernet pokerhaj, der nærer gammel kærlighed til backgammon. Han vandt i 2007 en præmie på godt 1,2 millioner euro ved en pokerturnering i Barcelona, og er dermed godt fremme i skoene. Det er en af de højeste præmier, en dansker har vundet.

På Giant-listen over verdens stærkeste backgammonspillere lå han nr. 4 i 2007. Sander Lylloff mener dog selv, at han snarere burde ligge på en delt 1. plads med israeleren "Falafel".  

Efter mange års spil har Sander Lylloff styr på sine prioriteter:

"Der skal penge på bordet, og helst mange penge. Jeg spiller næsten ikke [backgammon] i Danmark mere, for der er ikke nogen, der tør udfordre mig om den slags penge. Jeg elsker sådan en 20-timers non-stop session mod f.eks. Gus Hansen, hvor vi spiller om 5.000 kr. pr. point." (BT, 21. april 2008).

Backgammon og skak

Her tager ligheden en pause, for hvor pokerspillet som regel afgøres i løbet af relativt kort tid, varer backgammon længere og stiller spilleren over for mange flere valg. Derfor har backgammon store lighedspunkter med det klassiske færdighedsspil skak.

Backgammonbrikkerne kan stå i forhold til hinanden på mange millioner måder. Ved hvert træk må spilleren overveje mange forskellige muligheder for, hvorhen hun vil flytte sine brikker, hvilke brikker hun vil flytte osv. Desuden afspejler overvejelserne, hvilke modtræk modspilleren sandsynligvis vælger.

Selv rutinerede backgammon-spillere lærer nyt i hvert eneste spil. I artiklen Strategi giver Backgammonforum.dk dig en række grundlæggende spilletips.

Computeren og rocket science

De mange valgmuligheder i løbet af et spil sætter store krav til den benhårde logik. Derfor har backgammon - ligesom skak - været en yndet tumleplads for ambitiøse computervidenskabsmænd og -programmører.

For dem består udfordringen i at få computerens knastørre, umenneskelige sans for logik og beregning til at vinde over menneskets kreative, intuitive spillestil.  Hvis du vil læse mere om dette emne, skal du læse artiklen Computeren spiller backgammon.

Analytiske hjælpemidler

Computerens mellemkomst har betydet, at det er muligt at få hjælp til at forbedre sit spil via forskellige analytiske online redskaber - ganske som der findes online analyseredskaber til skak- og pokerspillere. Disse analytiske redskaber kan du læse mere om i artiklen Hjælpemidler. Her finder du selvfølgelig også links til analytiske hjælperedskaber.

 

Held og lykke!

P.S.: Selvom denne artikel har fremhævet ligheder mellem backgammon og poker på den ene side og backgammon og skak på den anden, er der noget som fundamentalt adskiller backgammon. Hvad det er, kan du læse om i artiklen Dobleterning.  

Som noget helt nyt, kan Backgammonforum.dk nu præsentere dig for en ny samarbejdspartner i form af Binaereoptioner.dk, der er Danmarks største guide til binære optioner. Her finder du hjælpsomme guides, uanset hvilket niveau du befinder dig påsamt populære binære brokere som nu eksempelvis Banc De Binary, der pt er Danmarks absolut mest populære broker. Læs meget mere om denne broker og alt andet der relaterer sig til handel med binære optioner på Binaereoptioner.dk. 

Online backgammon

Spillested Bonus EU? Vurdering Anmeldelse
$ 100 Ja 4.gif
$ 20 Nej 4.gif
€ 15 Ja 4.gif
£ 100 Ja